Ανοιχτή συνέλευση για το Fest της Άμεσης Δημοκρατίας

Οι συνελεύσεις για την δημιουργία του "Φεστιβάλ της άμεσης δημοκρατίας" γίνονται κάθε Τετάρτη στις 8.00μμ στο Μικρόπολις (Βενιζέλου & Β. Ηρακλείου 18). Η συμμετοχή και συνδιαμόρφωση του φεστ είναι ανοιχτή.

Επικοινωνία

info [at] mikropolis.gr ή ak_salonica [at] resist.ca


Η κρίση άνοιξε όλα τα ζητήματα

Η μορφή λαίλαπας, που από τον Σεπτέμβριο και μετά προβλέπεται να πάρει η κρίση, συμπαρασύρει στην κατάρρευση και χρεοκοπία όλο το σύστημα κυριαρχίας όχι μόνο με τη στενή έννοια των οικονομικών όρων της χρηματοπιστωτικής του αντοχής, αλλά συμπαρασύρει και όλο το δομικό και ιδεολογικό οικοδόμημα επάνω στο οποίο έχει στηριχθεί η καπιταλιστική συναίνεση. Στην κοινωνία μπαίνει με βίαιο τρόπο όχι μόνο η ικανότητα της να δίνει μια απάντηση αλλά πρώτα και κύρια η διαύγαση του ίδιου του ερωτήματος που πρέπει να θέσει.

Τι, πώς και για ποιον. Τρεις διαστάσεις του ποιοτικού άλματος μέσα στο οποίο συντελείται η ριζική διέξοδος από την κρίση.

Με αυτά τα ερωτήματα θα οδηγηθούμε στην φετινή Διεθνή Έκθεση στη Θεσσαλονίκη.


Φεστιβάλ για την άμεση δημοκρατία 8-9-10 Σεπτεμβρίου 2010 ΑΠΘ

- ομιλίες διεθνείς συμμετοχές με ανθρώπους από τον χώρο της διανόησης, της επιστήμης, των κινημάτων, της εργασίας, της πόλης και της υπαίθρου.

- θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ ταινιών και ντοκιμαντέρ, εκδηλώσεις και παιχνίδια για παιδιά, περίπτερα βιβλίων και προϊόντων οριζόντιου εμπορίου καθώς και συναυλίες.

Ομιλίες επάνω στην κρίση, την παραγωγή και την άμεση δημοκρατία.

3 ημέρες για να ακούσουμε αλλά και να προτείνουμε ρεαλιστικούς τρόπους για την διέξοδο έξω από το πλαίσιο του καπιταλισμού και της περιβαλλοντολογικής καταστροφής.

Δημιουργούμε-διαδηλώνουμε στις 11 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ με το μπλοκ της άμεσης δημοκρατίας.

Απευθύνουμε στην κοινωνία την άμεση δημοκρατία ως την άμεση δυνατότητα κοινωνικής οργάνωσης σήμερα.


Το πρόταγμα της οριζόντιας κοινωνικής οργάνωσης

Η άμεση δημοκρατία δεν έρχεται απλώς να προσθέσει μια κριτική στο υπάρχον αλλά για να το καταργήσει. Ποτέ άλλοτε η αμεσοδημοκρατική στόχευση δεν είχε τέτοια απόκριση, όχι μόνο στο κίνημα αλλά και στις πρωτόλειες κοινωνικές δράσεις. Οι αμεσοδημοκρατικές δομές δεν είναι το ερώτημα και η λύση αλλά ο τρόπος που θα διαυγασθεί το ερώτημα και ο τρόπος που θα αναζητηθεί η λύση. Στο απαξιωμένο πολιτικό και κομματικό σύστημα η αμεσοδημοκρατική διέξοδος μπορεί να αποτελέσει το σύγχρονο ριζοσπαστικό πρόταγμα, αρκεί να αντιληφθούμε ότι η κρίση δεν είναι απλά οικονομική ή απλά πολιτική, αλλά πολιτειακή, δηλαδή φτάνει στο βαθύ πυρήνα του ίδιου του συστήματος