Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Απευθείας διάθεση βιολογικών μήλων & αχλαδιών

Ημέρα απευθείας διάθεσης μήλων & αχλαδιών από την Καστοριά
Βιολογική παραγωγή 1,20 ευρώ το κιλό

Κάνουμε μαζικές παραγγελίες ενώνουμε τις δυνάμεις μας για κοινές αγορές οικολογικών προϊόντων, άμεσα διαθέσιμα από παραγωγούς, στηρίζουμε την τοπική οικονομία παρακάμπτοντας την κερδοσκοπία των μεσαζόντων και δημιουργούμε μια οικονομία βασισμένη στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Κάνε την παραγγελία σου μέχρι το Σαββάτο στο μικροπρατήριο συντροφία ή στο τηλ 2310 261 290 ή στέλνοντας μειλ στο info@micropratitio.gr .
Ημέρα παραλαβής Δευτέρα 23/9.
 


Μήλα (διαφόρων ποικιλιών Delicious και Fuji)

Οι ποικιλίες Delicious είναι κόκκινου χρώματος και το σχήμα των καρπών τους είναι στρογγυλό με κάποιες αποφύσεις στο κάτω μέρος. Έχουν λευκή και σκληρή σχετικά σάρκα, ενώ η γεύση τους είναι αρκετά γλυκιά.
Η ποικιλία Fuji έχει στρογγυλό καρπό και το χρώμα του είναι κυρίως κόκκινο, αλλά επιφανειακά διακρίνεται ένα κιτρινοπράσινο χρώμα, ελαφρώς ριγωτό. Τα μήλα fuji είναι ιδιαίτερα τραγανά, ζουμερά και με ήπια γλυκιά γεύση. Τα μήλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και θρεπτικά συστατικά και αποτελούν πολύ καλή πηγή του συμπλέγματος βιταμινών Β, βιταμίνης C, αλλά και διάφορων μετάλλων όπως κάλιο, φώσφορο και ασβέστιο. 
 
Νάσι (Nashi)
Το Νάσι (Pyrus pyrifolia) είναι αχλάδι με ασιατική προέλευση. Έχει στρογγυλό σχήμα και είναι τραγανό και χυμώδες. Εξωτερικά, η υφή του είναι τραχιά και το χρώμα του χρυσαφί. Είναι πολύ θρεπτικό, πλούσιο σε βιταμίνες Bκαι K, φυτικές ίνες και κάλιο . Ανήκει στην κατηγορία των υπερτροφών (superfoods) και θεωρείται από τα πιο διαιτητικά φρούτα στον κόσμο.

μικροπρατηριο ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ
Βενιζέλου και Βασ. Ηρακλείου 18,
@Μικρόπολις
τηλ: 2310 261 290
 Ώρες λειτουργίας 12.00-20.00
Καθημερινά & Σαββατοκύριακο
www.micropratirio.gr