Ανακοίνωση για τα γεγονότα της 5/9 (μετά την πορεία της ΔΕΘ)

Θεσσαλονίκη. Σάββατο 5/9/2009

Η πόλη ζει σε ρυθμούς διαδηλώσεων και πορειών… Και αστυνομοκρατίας…

Ασυνήθιστα πολυπληθείς ομάδες μοτοσικλετιστών της αστυνομίας («ΖΗΤΑ» και «ΔΕΛΤΑ») περιφέρονται στο κέντρο της πόλης. Τρομοκρατούν και προσάγουν 30 άτομα. Μια απ’ αυτές τις συμμορίες παρατάσσεται στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Βασ. Ηρακλείου όπου βρίσκεται ο Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία, «Μικρόπολις». Εκεί προκαλούν και στη συνέχεια επιτίθενται στον κόσμο που μπαινοβγαίνει μέσα στο κτίριο.

Μηχανές μεγάλου κυβισμού που ορμάνε πάνω σε άτομα, ρίψη χημικών (STUN GRENADE), εξόρμηση ενστόλων με τα γκλομπ ανά χείρας και προσπάθεια αρπαγής ανθρώπων χωρίς λόγο και αιτία, μόνο ως συμμορίτικη επίθεση μπορεί να χαρακτηριστούν.

Ο κόσμος που βρισκόταν στο «Μικρόπολις» απάντησε δυναμικά και τους απώθησε, ματαιώνοντας τα όποια σχέδια τους. Την ίδια στιγμή στο 2ο όροφο του κτιρίου πραγματοποιείται συζήτηση στην οποία παρευρίσκονται συνδικαλίστριες του σωματείου καθαριστριών (ΠΕΚΟΠ) και μαζί τους η Έλενα Ντέτσεβα, μητέρα της Κ. Κούνεβα, οι οποίες αντιμετώπισαν -όπως και πολλοί άλλοι- αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά.

Παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να τονιστεί ότι στο «Μικρόπολις» λειτουργούν καθημερινά μια σειρά από δραστηριότητες και στους 3 ορόφους, και συγκεκριμένα στον 1ο όροφο λειτουργεί παιδότοπος! Και ο νοών νοείτω…

Δείτε το σχετικό video