Προβολή: Metropolis (1927)Το Metropolis είναι μια προειδοποιητική ιστορία για τους κινδύνους μιας ολοένα και πιο τεχνολογικοποιημένης κοινωνίας, και για το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των κοινωνικοοικονομικών τάξεων. Στη Μητρόπολη, οι πλούσιοι ζουν πλουσιοπάροχα πάνω από το έδαφος, ενώ η εργατική τάξη, η οποία είναι υπεύθυνη για όλη τη χειρωνακτική εργασία, ζουν και μοχθούν κάτω από τους δρόμους της πόλης. Ο Freder, ο γιος ενός επιχειρηματία, ερωτεύεται μια γυναίκα της εργατικής τάξης και προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών.
Το Metropolis καταφέρνει να αντιπαραβάλει την ομορφιά με τα απαισιόδοξα θέματα της αστικής παρακμής και της απώλειας της ανθρωπιάς μέσω της τεχνολογίας.
Αυτό το επικό, το εξπρεσιονιστικό έργο επιστημονικής φαντασίας του Lang γέννησε σχεδόν τα πάντα που ήρθαν μετά: Star Wars (το ρομπότ C-3P0 και άλλοι στην ταινία), Blade Runner , η Βραζιλία Τέρι Γκίλιαμ, και αμέτρητοι άλλοι σίγουρα έχουν επηρεαστεί από το στυλ και την τεράστια έκταση της Μητρόπολης.

Την Κυριακή 17/4, στις 20.00