Θεατρική ομάδα "Μικροπολίτες"

Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Νοέμβρη του 2010 στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Μικρόπολις» από νέους ηθοποιούς και μετά από ανοιχτό κάλεσμα σχηματίστηκε η δομή της που παραμένει ίδια μέχρι και σήμερα. Σκοπός της ύπαρξης μιας τέτοιας ομάδας στο Μικρόπολις, ήταν η ενίσχυση την προσπάθειας που γίνεται από τον χώρο αυτό για την ελευθερία στη γνώση, τη δημιουργία και τη συλλογικότητα.

Η ομάδα ονομάστηκε "Μικροπολίτες" και στόχος της είναι η αναζήτηση της εσωτερικότητας και η συνειδητοποίηση της ύπαρξής μας μέσω της θεατρικής δημιουργίας, πράγματα δεδομένα αλλά καλά κρυμμένα μέσα μας. Δουλεύοντας με μεθόδους που επικεντρώνονται στο σώμα μας, προσπαθούμε να παρατηρήσουμε τις ανάγκες του και να μην τις αρνούμαστε, έτσι ώστε να συμφιλιωθούμε με αυτό και να το αγαπήσουμε. Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε την εγκλωβισμένη ενέργεια. Φυσικά και το αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι κάτι πολύ σημαντικό, γι αυτό δε γίνεται καμία έκπτωση στη δουλειά, όσον αφορά την τελική παράσταση.
Πρώτο βήμα της ομάδας ήταν η παράσταση "Τα Λήμνια κακά" της Μαργαρίτας Λυμπεράκη, που παρουσιάστηκε στο χώρο του "Μικρόπολις" τον Ιούνιο του 2011, καθώς και στο αυτοδιαχειριζόμενο 9ο πολιτιστικό κάμπινγκ θεατρικών ομάδων στο Αστρίτσι Ηρακλείου Κρήτης.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η ομάδα κάνει ανοιχτές πρόβες για το κοινό, οι οποίες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του "Μικρόπολις", όπου θα βρείτε και ανακοινώσεις που αφορούν επόμενα project της ομάδας.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:
sibilvaine@hotmail.com