Βιβλιοπαρουσίαση:
Βγαίνοντας από τα ψυχοφάρμακα

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 8μμ θα πραγματοποιηθεί στο Μικρόπολις παρουσίαση του βιβλίου των Πέτερ Λέμαν και Άννας Εμμανουηλίδου "Βγαίνοντας από τα ψυχοφάρμακα. Εμπειρίες επιτυχημένης διακοπής νευροληπτικών, αντικαταθλιπτικών, λιθίου και άλλων ρυθμιστικών της διάθεσης, Ritalin και αγχολυτικών"

Εισήγηση:

Σταύρος Γκουγκουσκίδης, Ψυχολόγος και Συστημικός Ψυχοθεραπευτής
Άννα Εμμανουηλίδου, Κλινική ψυχολόγος και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια / Μεταφράστρια-Επιμελήτρια του βιβλίου / Ιδρυτικό Μέλος του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Περιγραφή (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου):

Από τότε που υπάρχουν ψυχοφάρμακα, πολλοί νοσηλευόμενοι κόβουν από μόνοι τους τα φάρμακά τους. Μπορούμε να υποθέσουμε σε πόσους απ’ αυτούς εμφανίζεται, μόνο και μόνο γι’ αυτό, μια «υποτροπή», που τους οδηγεί φυσικά σε μια νέα αναγκαστική λήψη ψυχοφαρμάκων. Είμαι σίγουρος ότι πολλές τέτοιες προσπάθειες θα στέφονταν με επιτυχία, αν οι ενδιαφερόμενοι και οι οικογένειές τους γνώριζαν τα πιθανά προβλήματα και είχαν μια εικόνα για το τι πρέπει να κάνουν, ώστε να μην οδηγηθούν στην υποτροπή. Οι επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν σκέφτονται σχεδόν καθόλου πώς να υποστηρίξουν τους πελάτες τους, όταν αυτοί αποφασίσουν να κόψουν τα φάρμακα. Ωστόσο, το να γυρίζουμε την πλάτη σ’ αυτούς τους ανθρώπους και να τους αφήνουμε ν’ αντιμετωπίσουν μόνοι το πρόβλημά τους, δείχνει χαμηλού επιπέδου συναίσθηση ευθύνης.

Συγγραφείς: Πέτερ Λέμαν, Άννα Εμμανουηλίδου

Έτος έκδοσης: 2008