ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ‘’Μικρόπολις’’.

                                  ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ‘’Μικρόπολις’’

Η μουσική ομάδα του χώρου άρχισε να λειτουργεί σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας συνολικά του ‘’Μικρόπολις’’ (άνοιξη – καλοκαίρι του 2009). Η λειτουργία της ομάδας βασίζεται στην άμεση δημοκρατία και την αυτοοργάνωση. Με άλλα λόγια συμμετέχουμε εθελούσια όλοι, ισότιμα και ο καθένας με βάση τις ανάγκες και την διαφορετικότητά του. Οι αποφάσεις της ομάδας λαμβάνονται από την ανοιχτή της συνέλευση (κάθε 2η και 4η βδομάδα του μήνα, Πέμπτες, 21.00, συνάντηση στο καφέ). Οι αποφάσεις αυτές πραγματώνονται από εμάς τους ίδιους. 
Φέτος και για την ώρα πραγματοποιούνται μαθήματα ντραμς και ηλεκτρικής κιθάρας. Αν υπάρχουν βέβαια άτομα που ενδιαφέρονται να διδάξουν κάποιο άλλο όργανο, φυσικά είναι ευπρόσδεκτοι. Επίσης μπορείτε να μας προτείνετε άτομα που θα ενδιαφέρονταν για κάτι τέτοιο. Πέρα από μαθήματα ο χώρος του στούντιο προσφέρεται και για πρόβες για μπάντες. Επίσης η ομάδα αναλαμβάνει την οργάνωση συναυλιών, προσφέροντας έτσι στον χώρο.
Η συμμετοχή μας στην ομάδα και στο ‘’Μικρόπολις’’:
1. Καθηγητές, μαθητές και μπάντες λειτουργούμε συνεργαζόμενοι αλληλέγγυα όπως περιγράφηκε στην πρώτη παράγραφο. Συμμετέχουμε στην συνέλευση της ομάδας και υλοποιούμε τις αποφάσεις της. Αναλαμβάνουμε ατομικά πχ κάποια βάρδια στο καφέ, προσφέροντας έτσι στο μικρόπολις. Συμμετέχουμε επίσης περιοδικά στην διαχειριστική  και στην γενική συνέλευση του μικρόπολις.
2. Επίσης στα πλαίσια ενίσχυσης  της ομάδας (εξοπλισμός, επισκευές κλπ), αλλά και στα πλαίσια μιας κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, αποφασίσαμε: Κάθε μαθητής για κάθε μάθημα να αφήνει το ποσό των 5μ. Επίσης κάθε μπάντα όταν προβάρει να αφήνει το ποσό των 2μ / άτομο. Τα ποσά αυτά είναι προτεινόμενα, βασίζονται στην ελεύθερη συνεισφορά, δεν είναι δεσμευτικά και πηγαίνουν απευθείας στο ταμείο της ομάδας. Φυσικά η δωρεά ενός οργάνου πχ είναι επίσης μορφή προσφοράς κλπ. [για επικοινωνία με την ομάδα: musicgroup@mikropolis.gr ]