Κείμενο παρουσίασης του Καφενείου στο Μικρόπολις

διασκέδαση: από το αρχ. σκέδασις (= διασκορπισμός, διασπορά)

Ο χώρος αυτός, ένα κομμάτι του Κοινωνικού Χώρου για την Ελευθερία Μικρόπολις, στο σύνολο της λειτουργίας του δεν αποτελεί ένα καφέ-μπαρ· επιτρέπει τη συνάντηση των ανθρώπων και όχι το καταναλωτικό τους σκόρπισμα.

Το καφέ συμβάλλει συγχρόνως στην οικονομική στήριξη του Μικρόπολις – μαζί με τις εισφορές των ατόμων και των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στη διαχειριστική του συνέλευση.

Όσες και όσοι αναλαμβάνουν κάθε φορά τη λειτουργία του δεν είναι επαγγελματίες και ούτε πληρώνονται γι’ αυτό. Επιλέξαμε να μην υπάρχει service (οπότε καθένας και καθεμία χρειάζεται να αυτοσερβίρεται) κι επίσης να μην «κρατάμε λογαριασμούς» (οπότε παρακαλούμε να πληρώνονται τα ποτά όταν παραλαμβάνονται). Θεωρούμε ακόμη ότι όλοι και όλες που συνυπάρχουμε, έστω προσωρινά, σ’ αυτό το χώρο είμαστε εξίσου υπεύθυνοι/ες για να είναι καθαρός και τακτοποιημένος.

Συχνά προτιμούμε η μουσική να «παίζει χαμηλά» για να μπορούμε να συζητούμε μεταξύ μας και να μοιραζόμαστε τη χαρά και (μερικές φορές) τις λύπες μας. Άλλοτε πάλι η γιορτή διεκδικεί το μερίδιό της… Επειδή ωστόσο υπάρχει πάντα η επόμενη μέρα, ελπίζουμε να κατανοείτε την απόφασή μας ο χώρος να κλείνει στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ευχαριστούμε