Ανοιχτό κάλεσμα για τη διοργάνωση No Border camp

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί στο Μικρόπολις συζήτηση για τη διοργάνωση Νo Border camp το καλοκαίρι του 2010.

Διοργάνωση: Συνέλευση No Border Θεσσαλονίκης

Ακολουθεί κείμενο από τη συνέλευση Κομοτηνής:

Την τελευταία περίοδο με αφορμή την εξέγερση μεταναστών στο κέντρο κράτησης που βρίσκεται στη Βέννα του ν. Ροδόπης και, παράλληλα, με το περί ιθαγένειας νομοσχέδιο, ανοίγει σ' ένα ευρύτερο κοινωνικό πεδίο το μεταναστευτικό ζήτημα στην ολότητα του.
Καλούμαστε σήμερα να βρούμε οι ίδιοι τις λύσεις που θα δικαιώσουν και θα επιλύσουν τις κοινωνικές αντιφάσεις που ανακύπτουν από το μεταναστευτικό ζήτημα, με βάση μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση των πραγμάτων, και ενάντια στις επιταγές της εξουσίας που λειτουργεί εχθρικά προς τη διεκδίκηση ζωής από πλευράς των μεταναστών, όταν η ίδια (η εξουσία) αποτελεί τον δήμιο τους, μέσω συνεχών πολεμικών συρράξεων.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που κατ' επίφαση το κράτος βαφτίζει «ΕΧΠΑ» είναι στην ουσία κέντρα κράτησης-φυλακές ανθρώπων που το μόνο τους «έγκλημα» είναι η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής και η φυγή τους από τη δυστυχία που o πόλεμος, οι πολιτικές διώξεις και η δημιουργηθείσα από την πολιτική του καπιταλιστικού συστήματος φτώχεια έχουν προκαλέσει σε αυτούς και στις κοινωνίες από τις οποίες προέρχονται.
Ο νόμος 3536/2005 ονομάζει «ΕΧΠΑ» αυτά που στην ουσία αποτελούν αποθήκες-φυλακές απάνθρωπης διαβίωσης και αποτελούν βασανιστήρια εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Στα πλαίσια αυτά, συγκροτήθηκαν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, με σκοπό να δράσουν διεκδικώντας λύσεις, όπως και έγινε. Θεωρούμε ότι το πρόβλημα δεν είναι τοπικό, αλλά διεθνές.
Συγκροτούμε, επομένως, ανοικτή συνέλευση για τη δημιουργία «No Border» στην πόλη της Κομοτηνής, επιδιώκοντας την κινητοποίηση όλων των ενδιαφερόμενων να πλαισιώσουν το εγχείρημα, όπου κι αν βρίσκονται.
Το «No Border» θα αποτελέσει ένα δίκτυο αυτόνομων συνελεύσεων, οι οποίες θα δράσουν από κοινού με βασικά χαρακτηριστικά την οριζόντια, άνευ ιεραρχίας, δομή, και την (άμεση) δημοκρατία ως βασική προϋπόθεση στον τρόπο λήψης αποφάσεων. Καθιστά έτσι την ισότητα αδιαπραγμάτευτο γνώρισμα της διαδικασίας η οποία ταυτίζεται με το πολιτικό μας πρόταγμα.
Τέλος, το «No Border Action» επιδιώκει την κορύφωση της κινηματικής καμπάνιας το καλοκάιρι του 2010 στην πόλη της Κομοτηνής με την από κοινού συμμετοχή όλων των συνελεύσεων No Border, συλλογικοτήτων, οργανώσεων και μεμονωμένων ατόμων από Ελλάδα και εξωτερικό, που θα αποτελέσουν τον πυλώνα αυτού του εγχειρήματος.

Διεκδικούμε:

- Ελεύθερη μετακίνηση για όλους
- Ιθαγένεια σε όποιον το επιθυμεί
- Ασυλο σε όποιον το διεκδικεί
- Κατάργηση των κολαστηρίων στρατοπέδων - καμία απέλαση.