Παρουσίαση ομάδας μετασκευής επίπλων

Πρώτη μας ύλη, είναι τα σκουπίδια. Δεν κάνουμε βουτιές μέσα σε κάδους αλλά παρατηρούμε με προσοχή τι υπάρχει από δίπλα. Πράγματα γι’ άλλους άχρηστα, αποτέλεσαν για εμάς ένα σημείο φυγής και έκφρασης. Είναι τρομερά γοητευτικό να παρακολουθείς ένα κάποτε απόβλητο αντικείμενο να βρίσκεται ξανά στο κέντρο της προσοχής και, ευελπιστούμε, του θαυμασμού των ίδιων εκείνων ανθρώπων που αρχικά το πέταξαν στον δρόμο. Δίπλα από κάδους, σε εισόδους πολυκατοικιών, ανάμεσα στα σταθμευμένα αυτοκίνητα βρίσκουμε καθημερινά θησαυρούς, από βιβλία και πιάτα μέχρι καρέκλες και φωτιστικά, όλα στέκονται εκεί και περιμένουν κάποιον να τα ανακαλύψει.

Ανακύκλωση με όλη την σημασία της λέξης. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Τίποτε δεν είναι άχρηστο πραγματικά, μέχρις ότου κάποιος αποφασίσει να το ονομάσει άχρηστο. Για μας όλα μπορούν να μεταμορφωθούν, να αλλάξουν σχήμα ή μόνο χρώμα, λειτουργία ή απλά ιδιοκτήτη.

Επιλέξαμε το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς να είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Τα αντικείμενα θα δίνονται με ένα ελάχιστο αντίτιμο που θα αφορά καθαρά το κόστος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την μετασκευή τους, προκειμένου να είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε σε αγορές νέων υλικών. Η πληρωμή του αντιτίμου αυτού θα είναι προαιρετική.

Δεν είμαστε επαγγελματίες, μαθαίνουμε συνεχώς μέσα απο πειραματισμό και προσωπική προσπάθεια. Η ομάδα δεν είναι σε καμία περίπτωση κλειστή, όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει είναι ευπρόσδεκτος.

Ο χώρος βρίσκεται στον 3ο όροφο και θα είναι ανοιχτός για όποιον θέλει να έρθει σε επαφή μαζί μας κάθε Τρίτη από τις 18.00 μέχρι την έναρξη τις συνέλευσης και κάθε Κυριακή από τις 17.00 μέχρι τις 21.00. Τις υπόλοιπες μέρες θα είναι ανοιχτός για όποιον θέλει να τον χρησιμοποιήσει, να αφήσει έπιπλα ή εργαλεία. Δεδομένου ότι στον ίδιο όροφο υπάρχουν ομάδες οι οποίες θέλουν ησυχία για να δουλέψουν, θα προσπαθήσουμε οι εργασίες να γίνονται σε ώρες που δεν ενοχλούν ιδιαίτερα!

Ομάδα μετασκευής επίπλων