Καταγγελία για την επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Buena Ventura

Ως διαχειριστική συνέλευση του κοινωνικού χώρου για την ελευθερία Μικρόπολις θέλουμε να καταδικάσουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την πρόσφατη θρασύδειλή και από τύχη όχι δολοφονική επίθεση, που έγινε με εκρηκτικό μηχανισμό στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Buena Ventura στη Διαλέττη 8 τα ξημερώματα της 24 Νοέμβρη .


Τέτοιες ενέργειες έχουν έναν σκοπό μόνο: Να εκφοβίσουν όσους και όσες επιθυμούν να συζητάνε δημόσια για τα προβλήματα της κοινωνίας και να αγωνίζονται για δικαιοσύνη και ελευθερία, και πιο άμεσα φυσικά αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν κλίμα πανικού εν' όψει των κινητοποιήσεων από τον ένα χρόνο απ' την εξέγερση του περασμένου Δεκέμβρη. Έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν από τα όσα διακυβεύτηκαν από την εξέγερση και συνεχίζουν να είναι το διακύβευμα για όσους αγωνίζονται. Με πάτημα την τρομοϋστερία που τα ΜΜΕ έχουν βαλθεί να διασπείρουν στην κοινωνία, επιδιώκουν να θολώσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, ώστε να κρυφτούν πίσω από κάποιο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Το βαθύ κράτος που μπορεί να δολοφονεί εν' ψυχρώ, να πετάει βόμβες σε ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους (όπως συνέβη και στις 24 Φεβρουαρίου 2009 στο «Στέκι Μεταναστών» στα Εξάρχεια, εν ώρα εκδήλωσης) χωρίς να δίνει λογαριασμό, θα μας βρίσκει παντού και πάντοτε απέναντι του.


Τέτοιες ολοκληρωτικές ενέργειες είναι επικίνδυνες όχι μόνο για τους κοινωνικούς χώρους και την γειτονιά στην οποία βρίσκονται, αλλά συνολικά για τις ελευθερίες που αυτή η κοινωνία με τους αιματηρούς αγώνες του παρελθόντος απολαμβάνει: την ελευθερία της έκφρασης, της συνάθροισης, της διαμαρτυρίας. Κανένα φερέφωνο της αστυνομίας και του παρακράτους δεν έχει για εμάς το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο αυτά τα δικαιώματα. Επίσης κανένα φερέφωνο του κράτους δεν μπορεί με την βία να ανακόψει όσα η εξεγερμένη συνείδηση γεννάει, όσα η εξέγερση του Δεκεμβρίου έθεσε σε αμφισβήτηση: το καθημερινό κενό της ζωής μέσα στον καπιταλισμό, το αποστειρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα μέσα στο οποίο οι μαθητές ασφυκτιούν, τον κρατικό αυταρχισμό πάνω στη ζωή, τον αποκλεισμό και την βία σε βάρος των μεταναστών και άλλα που δεν χωράν σε μια ανακοίνωση.


Έχοντας υπ' όψη ότι τον τελευταίο καιρό έχουν ενταθεί οι επιθέσεις εναντίον κοινωνικών χώρων, καταλήψεων (όπως έγινε πρόσφατα στην Αθήνα στις καταλήψεις Λέλας Καραγιάννη 37 και Βίλα Αμαλίας και το καλοκαίρι στην Υφανέτ στη Θεσσαλονίκη) και στεκιών (όπως έγινε πριν από κάποιους μήνες στο στέκι των Αγωνιστικών Κινήσεων στην Θεσσαλονίκη, πάλι με εκρηκτικό μηχανισμό), και επίσης γνωρίζοντας και γνωστοποιώντας ότι μετά τον Δεκέμβρη έχουν γίνει πολλοί περισσότεροι οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι σε όλη την ελλάδα, καλούμε όσους επαγρυπνούν για την τύχη και την εξασφάλιση της ελευθερίας τους να σταθούν δίπλα μας:


ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 6μμ ΚΑΜΑΡΑΑνοιχτή διαχειριστική συνέλευση του κοινωνικού χώρου για την ελευθερία «Μικρόπολις»