Παρουσίαση της ομάδας "άλλη δημοκρατία" στο Μικρόπολις

Changer La vie - Changer Le monde

- Η άλλη δημοκρατία δεν είναι ένα τελικό καθεστώς, ένα τελικό πολιτειακό σχέδιο που σκοπεύουμε να πετύχουμε, δεν υπάρχει μια "τελική δημοκρατία" που θα τη φτάσουμε και τελείωσε.

Η ελευθερία σίγουρα έχει κάποιες αναγκαίες θεσμικές προϋποθέσεις, και γι' αυτές αγωνιζόμαστε, δίνοντας έμφαση στην άμεση δημοκρατία, στο τοπικό και δημοτικό πεδίο,
ταυτόχρονα με τη ελπίδα και προοπτική για τη συνολική κοινωνική απελευθέρωση.
Όμως η ελευθερία πάντα μπορεί να διευρύνεται.

Πάντα θα υπάρχει κάποια άλλη δημοκρατία, πιο ουτοπική, πιο ελεύθερη. "Democratize the republic, radicalize democracy", (δημοκρατικοποιηστε το αντιπροσωπευτικό σύστημα, ριζοσπαστικοποιηστε τη δημοκρατία).

- Από την άλλη δεν υπάρχει για εμάς ελευθερία χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς ευθύνες.
Η ελευθερία για εμάς αποτελεί κοινωνική συνθήκη ισότητας και ευθύνης για να δημιουργούμε χωρίς ιεραρχίες, και όχι λύτρωση από περιορισμούς για να εγκαθιδρύσουμε την δικτατορία της επιθυμίας. Μένουμε λοιπόν συνεπείς στο σύνθημα της Πρώτης Διεθνούς: καμία υποχρέωση χωρίς δικαιώματα, κανένα δικαίωμα χωρίς υποχρεώσεις!

- Η άλλη δημοκρατία είναι για εμάς μια συνεχής διαδικασία, μία συνεχής έκρηξη κριτικής και δημιουργίας. Αγωνιζόμαστε επομένως σαφώς ταγμένοι στο επαναστατικό σχέδιο για να:
Changer La vie - Changer Le monde / να αλλάξουμε την Ζωή - να αλλάξουμε τον Κόσμο.

άλλη δημοκρατία
Συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 8.00μμ στο Μικρόπολις
anotherdemocracy.espivblogs.net