Παρουσίαση της δουλειάς του Jim Goldberg ''Open See''

Στα πλαίσια του φωτογραφικού workshop o Στέργιος Καράβατος παρουσιάζει τη δουλειά του Jim Goldberg «Open See» την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ.

Το project αυτό ξεκίνησε στην Αθήνα το 2004 και αφηγείται τις διαδρομές των προσφύγων και μεταναστών που ταξιδεύουν από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση και χώρες οικονομικά κατεστραμμένες, συχνά αφήνοντας κοινότητες ρημαγμένες από το AIDS ή απολυταρχικά καθεστώτα, για να δημιουργήσουν ένα νέο σπίτι στην Ευρώπη. Παρά τις φαινομενικά ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, το όνειρο της ελευθερίας και η ακατάβλητη θέληση για επιβίωση αποτελούν διαρκή νήματα που προσδένουν πρόσφυγες και μετανάστες στην ιστορία τους και τους οδηγούν μπροστά, προς μια νέα ζωή. Αντέχουν παρά τη σκληρή πραγματικότητα κι οι ιστορίες τους είναι γεμάτες ελπίδα και ηρωισμό.
Οι πληθυσμοί μεταναστών, που συμπεριλαμβάνουν πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και θύματα trafficking, ζουν συχνά στο περιθώριο της κοινωνίας. Το Open See είναι μια φωτογραφική δουλειά που καταγράφει τη ζωή των ανθρώπων αυτών που έρχονται από μέρη όπως το Ιράκ, Σομαλία, Κογκό, Ουκρανία, Αλβανία, Ρωσία, Πολωνία, Νιγηρία, Ερυθραία, Αίγυπτος, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Κίνα, Φιλιππίνες, Σουδάν, Κένυα, Κουρδιστάν, Αφγανιστάν, Βουλγαρία, Παλαιστίνη και Μολδαβία.
Παρόλο που το project αυτό είναι εστιασμένο στο κοινωνικο-οικονομικό τοπίο της Ελλάδας και την κατάσταση των προσφύγων που βρίσκουν στην Ελλάδα μια νέα πατρίδα, μιλάει για μεγαλύτερα ζητήματα και θέτει ερωτήματα σχετικά με ρατσισμό και διωγμούς σε όλο τον πλανήτη.